søndag 12. april 2015

Lakse ceviche med asiatisk vri  drikke: musserende
Denne oppskriften er for 6 personer som forrett, eller 4 personer som hovedrett.
  • 1 lime
  • 1 sitron
  • 4 vårløk, finhakket
  • 1 rød chilli, finhakket
  • 3 ss sesamolje
  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 bunt koriander, bladene finhakket
  • 1 ts sukker
  • 750 gr laksefilet
  • salat blader
Start med å lage vinaigrette dressingen ved å finrive skallet fra både sitron og lime i en bolle. Tilsett saften fra sitron og lime, og deretter vårløk og chilli. Ha så i sesamolje, olivenolje og soyasaus, og bland godt. Til slutt, ha i koriander, sukker, og smak til med salt og pepper. Vinaigretten kan lages i god tid i forveien, opp til 2 dager før bruk.
Skjær laksen i ca 5 mm tykke skiver. Et godt tips kan være å legge fisken 10-20 minutter i fryseren først, da er den letter å skjære. Sørg da for å skjære fisken ca 1/2 time før servering, slik at fisken kan nå romtemperatur.
5 minutter før servering, ta en lakseskive om gangen, og dypp den i vinaigretten, og legg opp på tallerken, evt forme dem som løse «rosetter». I løpet av de neste 5 minuttene er fisken ferdig»kokt». Pynt med salatblader og server snarest.

Vårruller drikke: rødvin

Ingredienser
400 g svinekjøttdeig
1
ss rapsolje
200
g finsnittet hodekål
1
stk finhakket løk
1
ss rapsolje
1
stk revet gulrot
3
ss søt chilisaus
1
ss soyasaus
1
ss fiskesaus (asiatisk)
12
blad filodeig
3
ss rapsolje til pensling
Glassnudler
hvitløk
østersaus

Slik gjør du:
·         1. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.
·         2. Ha olje i en varm stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter.
·         3. Bland inn grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.
·         4. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt evt filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.
·         5. Fordel 1-2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.
·         6. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.
·         Server med ris, salat og litt ananassalsa.

Tom Yam Kung Suppe  drikke: øl/hvitvin

Dette trenger du:
2 dl kyllingkraft
1 sitrongress
20 g galangal
2 limeblad
100 g sopp (små champingnon)
saften av 2 lime
1 ts salt
100 g scampihaler
7 små chili
3 store tørkede chili
2 vårløk
3 ss frisk koriander
Fremgangsmåte:
Start med å grovhakke sitrongress. Skrell galangal og kutt den i skiver. Grovhakk vårløk og koriander. Kok opp kyllingkraft. Tilsett sitrongress, galangal og limeblad og gi et nytt oppkok. Tilsett resten av ingrediensene. Kok opp igjen og server umiddelbart.

Kylling med cashewnøtter drikke: øl/hvitvin
1.       1. Varm en spiseskje olje i en wok på medium varme. Ha i cashewnøtter og wok dem i et par minutter, til de er gylne. Ha dem over på et kjøkkenpapir og la dem renne av seg.
2.       2. Skru opp varmen på woken og ha en spiseskje olje. Stek kyllingen, en tredjedel av gangen, i noen minutter eller til den er brunet. Ha den over i en bolle. Sørg for at woken er ordentlig varm mellom hver omgang.
3.       3. Ha en spiseskje olje i woken og varm den til den så vidt har begynt å ryke. Ha i sjalottløk, paprika, sukkererter og ingefær og stek i to minutter under stadig omrøring. Ha i kylling, cashewnøtter, Nam Prik Pao, almesukker, limesaft og fiskesaus og stek videre i et minutt. Ta woken av varmen, tilsett basilikumblader og server umiddelbart – med kokt ris.
Ingredienser
               peanøttolje
80 g        cashewnøtter
600 g     kyllinglår/filet
2             rødløk
1             paprika
100 g     sukkererter
1 ss         ingefær
1 dl         nam prik pao/chilipaste
50 g        palmesukker
2 ss         limesaft
1 ss         fiskesaus
1 dl         thai basilikum
               ris kokt
Dessert:
Tropisk fruktsalat:
Ananas,kiwi, granateple, mango
Mascarpone krem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar